WELKOM!

Frontier Computer Corp BV Nijmegen

 

Wie is Frontier Computer Corp BV
Frontier Computer Corp BV maakt ruim 10 jaar deel uit van het Frontier Computer Corporation global network. In de loop van de tijd is Frontier Computer Corp BV gegroeid naar een specialistische leverancier van ICT hardware met een verhaal.
Een verhaal dat gaat over ICT hardware dat ongeschikt is om over de "normale" verkoop kanalen te laten lopen omdat het of te complex is of de toegevoegde expertise ontbreekt.
Een verhaal dat begon bij de Digital (DEC) Alpha Server business en inmiddels in 10 jaar uitgebreid is met alle facetten van data storage en tape storage in het bijzonder.

Frontier Computer Corp BV en tape storage
FrontierBV is altijd een groot voorstander geweest van tape storage gebruikt op de juiste plaatsen. De tijd dat grote vendoren tape storage uit wilden rangeren is inmiddels achterhaald. Zelfs de dedicated tegenstanders zoals EMC geven inmiddels ruiterlijk toe Tapestorage te gebruiken, gewoon en simpelweg omdat het de meest veilige en kosten efficiënte manier van dataopslag is. Zelfs aanbieders van cloud services maken op grote schaal gebruik van tape storage, GOOGLE is hier een goed voorbeeld van.
De gewaardeerde clientèle van FrontierBV loopt in pluimage sterk uiteen, van bancaire en medische instellingen zoals banken en ziekenhuizen, van industriële toepassingen tot aan gebruik in Audio en video omgevingen, FrontierBV weet het verschil te maken.

Audio en video data opslag, muziek en film

Recent is er door een stuk eigen ontwikkeling een begin gemaakt van een nieuw storage platform. Gecombineerde know-how uit ICT en audio branches hebben een dedicated stuk hardware voor audio en video productie studio`s opgeleverd, waardoor opslag van vele terra bytes op een enkele cassette ter waarde van slechts tientallen euro`s mogelijk wordt.
Daarmee is een eind gekomen aan het risico om dure opnames kwijt te raken zonder dat de data 24 uur per etmaal draait op aanwezige harddisken. Deze methode was behalve erg risicovol ook niet erg kosten efficiënt.
De bekendheid van het gebruik van tape is in de video, audio en muziekindustrie natuurlijk goed en vertrouwd, de tijd dat opnames op DAT, of op reel machines zoals Tascam, Teac, Fostex, werden geproduceerd en gemasterd is niet zo lang geleden dus heel bekend, zeker bij de ervaren engineers.

Tape en tapedrive wetenschap
Frontier Computer BV maakt deel uit van een tape knowledge consortium waar op grote schaal wordt nagedacht over beheer, verbetering en reparatie van alle tape en tapedrive gerelateerde zaken. Verder wordt Frontier BV door veel ICT branche collega`s ingezet om tape gerelateerde vragen te behandelen en voor een oplossing te zorgen. Frontier Computer BV geniet dan ook een 100% kwaliteitsnaam die staat voor veiligheid en betrouwbaarheid. Onder de leden van het tapedrive consortium bevinden zich prominente spelers zoals ontwikkelaars van tapedrives van het eerste uur en zelfs een back-up specialist die zich bezig houd met het fysiek opslaan van Data tapes in een bunker.

Data op tape en harddisk
Uw data is heilig en bij ons in veilige handen.
Alle medewerkers van Frontier Computer BV zijn en worden justitieel gescreend waarbij we opmerken dat op tape of harddisk aanwezige data alleen voor hogere echelon medewerkers toegankelijk is.

Frontier Computer Corp BV is gespecialiseerd in:
Tape storage advisering.
Tapedrive en tape library repair en onderhoud.
Levering van Tape drives en tape libaries van de volgende merken: IBM, HP, Storagetek, Overland, DELL, Tandberg, Adic,  nieuw en refurbished.
Storage media op alle tape platforms LTO 1 t/m 6, Ultrium, DLT, SDLT, DAT, LTO5, LTO6, LTFS. nieuw
Ultrium 6250

Verhuur tijdelijke storage systemen, end of live beheersconcepten.

Management
Richard Koenders: C.E.O sedert 10 jaar, oprichter van Frontier Computer BV,
Werkverleden:
Digital: Trader, High end product specialist.
Compaq: Trader, High end product specialist.
Etec, Compaq trainingscenter: Operations manager
Frontier Computer BV: Alpha server en Tapedrive specialist


Frontier BV

 

 

Frontier short logoFrontier Computer BV Dedicated tapestorage specialists  www.ltotapedrive.nl

FaLang translation system by Faboba